Frontline | Handbiken op sportniveau

Wil jij meer bewegen? Ga toch handbiken!

Steeds meer rolstoelgebruikers vinden hun weg naar het handbiken. Velen beginnen met een aankoppelbare handbike voor dagelijks of recreatief gebruik, maar de deze bike wordt ook steeds vaker gebruikt voor sportieve doeleinden. Maar bij het handbiken op sportniveau wordt meestal gebruik gemaakt van een vastframe handbike. Een vastframe handbike is een fiets met drie wielen die je met je armen aandrijft vanuit een zit- of ligpositie of vanuit een knie-zit.

Wil jij meer op sportniveau gaan handbiken, maar weet je niet waar je moet beginnen? KNWU maakt para-cylcing voor zoveel mogelijk mensen met een beperking toegankelijk en biedt een helpende hand voor beginnende renners! De KNWU, Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, is een overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Zo begeleiden zij topsporters, maar dus ook fietsers die beter willen (leren) fietsen.

Besluit je om te gaan sporten op wedstrijdniveau dan wordt para-cyling wordt onderverdeeld in vijf disciplines, een daarvan is handbiken. Over de andere disciplines lees je meer op KNWU. De discipline handbiken heeft weer vijf klasses. Omdat elke handicap anders is wordt aan de hand daarvan bepaald in welke klasse je uitkomt, H1 is een hoge dwarslaesie en H5 is bijvoorbeeld beenamputatie.

Nog niet helemaal overtuigd van een nieuwe carrière als handbiker? Dan zijn er mogelijkheden om eerst een aantal maanden een handbike te lenen of te huren. Via Uniek Sporten is het bijvoorbeeld mogelijk een sporthulpmiddel zes maanden gratis uit te proberen. De KNWU biedt de mogelijkheid om een handbike te huren.

Zie jij jezelf al gaan met jouw vastframe handbike en heb je interesse in de aanschaf van een eigen exemplaar? Bekijk ons assortiment en maak vrijblijvend een afspraak voor een proefrit!

Zie hieronder een compilatie van de verschillende disciplines die onder para-cyling vallen bij de KNWU.

Frontline Handbikes