Frontline Handbikes Brummen

Geschiedenis

In 2001 is de familie Wilbrink begonnen met de exploitatie van een fietsenwinkel aan de Ambachtstraat te Brummen. Eigenaar Arjan Wilbrink heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd op het gebied van speciaal aangepaste fietsen en andere mobiliteitsoplossingen. Hij koos hiervoor nooit voor de standaardoplossingen, maar bedacht zelf een betere en goedkopere manier.

In 2013 kwam ervaringsdeskundige Hans in de winkel en vroeg Arjan om een handbike voor hem te bouwen. Hij kon zich op het gebied van prijs en kwaliteit niet vinden in het toenmalige aanbod en had ideeën over hoe het beter kon. Arjan heeft toen gewoonweg een elektrische Sparta fiets uit elkaar gehaald en hier een handbike van gefabriceerd. Een aantal jaren en veel verbeteringen later is dit de huidige Frontline handbike geworden.

In 2017 is ook zoon Jesse mede-eigenaar van de onderneming geworden en hebben zij samen besloten om zich volledig te richten op de productie en verkoop van handbikes en te stoppen met de fietsenwinkel. In 2022 heeft Jesse samen met zijn compagnon Niek Klein Kranenbarg, die al een tijd werkzaam was bij Frontline, de zaak volledig overgenomen van zijn vader. Naast vader Arjan is ook de vader van Niek werkzaam binnen Frontline, Wim.

Service, kwaliteit en prijs

Tegenwoordig is Frontline een professioneel bedrijf dat zich helemaal richt op handbikes. Dat betekent echter niet dat Frontline vergeten is waarom ze begonnen zijn. Nog steeds wordt dagelijks vast gehouden aan de slogan: “De allerbeste service & kwaliteit tegen een eerlijke prijs”. Het is ook niet voor niets dat Frontline eigenlijk maar zelden reclame maakt. De klanten van Frontline zijn ons visitekaartje en bijna iedere nieuwe klant komt dan ook via een tevreden gebruiker. Door dit gegeven blijkt wel dat investeren in super tevreden klanten veel beter werkt dan reclame maken. Mede hierdoor kunnen we de prijzen laag houden omdat we immers geen duizenden euro’s uitgeven aan marketing.