Inmiddels bestaat Frontline Handbikes alweer bijna 2 jaar en zijn we bijna 7 jaar bezig met de verkoop van handbikes. Een mooi moment om eens terug te blikken op hoe het allemaal begonnen is.

1943-2001

Voordat de familie Wilbrink begon met de exploitatie van een fietsenwinkel, was in dat pand al bijna 70 jaar een andere fietsenspeciaalzaak gevestigd. De familie van Hierden heeft hier met meerdere generaties en veel toewijding de Brummense inwoners geholpen met hun tweewielers. Veel concurrentie was er destijds wel. Er waren in de kleine gemeente Brummen maar liefst 10 fietsenmakers gevestigd!

 

2001


In het jaar 2001 besloot Arjan Wilbrink samen met zijn vrouw Elly de rijwielhandel van de heer van Hierden, die wegens zijn leeftijd wilde stoppen, over te kopen. Na een ingrijpende verbouwing ging de nieuwe winkel open op 1 september 2001 open als “Wilbrink Tweewielers”. Al direct vanaf het begin wilde Arjan zich niet profileren als standaard fietsenmaker. Het is niet voor niets dat hij al heel vroeg “Willy Wortel” werd genoemd; hij is altijd al bezig geweest met het maken van op maat gemaakte oplossingen voor mensen die nergens anders terecht konden.

 

2008

Na 7 succesvolle jaren werd het tijd voor Arjan om een grote stap te nemen. De 100 m2 grote fietsenwinkel werd uitgebreid met een modern nieuw achterdeel van 200 m2. De dan 300 m2 tellende fietsenzaak werd gevuld met alle soorten fietsen; E-bikes, ATB, race en kinderfietsen. Mensen die speciale aanpassingen nodig hadden aan hun fiets wisten de weg naar Brummen ook steeds vaker te vinden. Zo werd een skelter aangepast voor een jongetje zonder onderbenen en werden diverse driewielfietsen elektrisch gemaakt. Doordat Arjan altijd gebruik maakte van onderdelen uit de regulieren fietsenwereld kon hij de aanpassingen relatief goedkoop uitvoeren.

2012

In 2012 bezocht een rolstoel gebonden inwoner uit Brummen de fietsenwinkel. Hij deed bij Arjan zijn beklag over de destijds exorbitant hoge prijzen in de zorgmiddelenindustrie. Daarnaast beviel de manier van ondersteunen bij de elektrische handbikes hem niet en vroeg Arjan een handbike voor hem te bouwen. Arjan heeft daarop een elektrische Sparta fiets, met een krachtsensor, uit elkaar gesloopt en hier een handbike van gebouwd. In eerste instantie met de gedachte om het bij een eenmalig project te houden. Toen na verloop van tijd de klant weer terug kwam in de winkel met de mededeling dat Arjan hier echt iets mee moest gaan doen viel het kwartje. Hij vroeg zoon Jesse om mede-eigenaar te worden om het zakelijke deel voor zijn rekening te nemen. Samen zijn ze aan de slag gegaan om de handbike aan de man te brengen.

2017-heden

In 2017 besloten Arjan en Jesse dat het tijd was om te stoppen met de fietsenwinkel en zich volledig te focussen op de handbikes. Een grote stap, maar gezien de enorme groei die Frontline de jaren daarvoor had doorgemaakt durfde ze dat risico te nemen. De gehele fietsenwinkel werd verbouwd tot “handbike expertise centrum”, het pand werd geschilderd, de werkplaats werd uitgebreid en de showroom opgeknapt. In eerste instantie was de gedachte dat Arjan en Jesse de zaak, zonder de klanten voor normale fietsen, een tijd met z’n tweeën konden runnen. Later bleek dat al na een paar maanden het eerste personeelslid (Niek), aangenomen moest worden. Sindsdien is Frontline nog steeds hard aan het groeien en continue bezig met het verbeteren van de handbike. Anno 2019 wordt er door 6 mensen met veel passie en toewijding gewerkt aan de mobiliteit van mensen in een rolstoel.

 

Benieuwd naar onze producten? Vraag dan snel een vrijblijvende proefrit aan!

 

Frontline Handbikes