Onderhoud Frontline Handbikes

Verleng de levensduur van jouw handbike

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van je handbike, goed onderhoud draagt daar aan bij. Naast een uitgebreide onderhoudsbeurt uitgevoerd door Frontline is het klein onderhoud vaak gemakkelijk zelf uit te voeren. Dit kan hoge kosten voorkomen. Met onze tips haal je het maximale uit jouw handbike!

Alle tips op een rijtje

 • Zet de handbike droog weg, bij voorkeur binnen
  Vocht is een grote vijand voor alle elektronische onderdelen. Fietsen in de regen kan op zich weinig kwaad, maar laat de handbike nooit in de regen buiten staan.
 • Maak de handbike regelmatig schoon 
  Zand en ander vuil hebben invloed op de bewegende delen van de handbike. Spoel daarom regelmatig de handbike af of maak schoon met een lauwwarm sopje.
 • Ketting onderhoud
  Reinig de ketting door deze in te spuiten met WD40, daarna afnemen en droog maken met een droge doek. Wanneer de ketting droog is spuit je de ketting in met Teflon-spray (PTFE), ga nog een keer met een droge doek over de ketting heen. Géén kettingvet gebruiken! Dit is voor een handbike niet geschikt, doordat de ketting blootligt blijft al het vuil juist plakken.
 • Controleer regelmatig de bandespanning
  Voor de beste grip gaat er in onze handbike banden 2.5-3.0 Bar. Een goede bandenspanning heeft positieve invloed op de actieradius, zorgt voor goede grip, de band slijt minder snel én het verminderd de weerstand.
 • Accu altijd aan de lader 
  Goed voor de accu zorgen is essentieel. Leg de accu zoveel mogelijk aan de lader wanneer de handbike niet gebruikt wordt, dit verlengt de levensduur en zorgt voor langer behoud van prestaties. De accu laadt het meest efficiënt bij kamertemperatuur, leg de accu daarom bij hoge en lage temperaturen daarom bij voorkeur binnen. Meer tips om het beste uit de accu te halen lees je in onze blog Accu en Actieradius. Extra TIP: verlies je accu sleutels niet! 🙂
 • Contactpunten schoonhouden
  Om de zoveel tijd is het goed de contactpuntjes van alle elektronische onderdelen schoon te maken en in te spuiten met contactspray, dit kan storingen voorkomen. Denk hierbij aan de accu en de docking van de accu, display en displayhouder en de motorkabel.

Hoe vaak er onderhoud nodig is, hangt sterk af van hoe intensief de handbike wordt gebruikt en het aantal kilometers dat met de handbike wordt afgelegd. Wanneer er weinig problemen zijn is het toch verstandig in ieder geval bij elke 4000 km een onderhoudsbeurt door een specialist uit te laten voeren.

Tijdens een onderhoudsbeurt voeren wij onder andere de volgende werkzaamheden uit: We stellen de versnelling, remmen en koppeling af. We controleren de bandenspanning, ketting, spaken en alle draaiende onderdelen. Alle elektronica en contactpunten worden gecheckt en we voeren een software update uit. Indien nodig worden er onderdelen vervangen.

Tijd voor een onderhoudsbeurt? Bel ons gerust voor een afspraak of vul ons contactformulier in!

 

 

Frontline Handbikes